Jeanne Ham

 

 


Harmani Jeanne Ham


Home
Boeken
Skype-sessieJeanne HamJeanne Ham (1945) heeft aan de Universiteit Utrecht Oosterse talen en culturen gestudeerd. In de eerste jaren was de aandacht volledig gewijd aan Sanskriet en de Indonesische talen zoals Oudjavaans, Maleis en bahasa Indonesia. In de doctoraalfase kwamen daar taalfilosofie, algemene taalwetenschap en godsdienstwetenschappen bij.

Jeanne Ham is vele jaren verbonden geweest aan de Volksuniversiteit, onder andere in Utrecht, Nieuwegein, Woerden en Gouda. Tevens gaf ze BCC (Business Class Course) aan taalinstituten, zoals het Tropeninstituut, ITA en Babel. Dat waren lessen aan onder meer ingenieurs die werden uitgezonden naar Indonesië. Tegenwoordig geeft ze privé-les, workshops en online lessen via Skype.

Harmani
Bij haar geboorte kreeg ze van haar grootvader, de vader van haar moeder, de Javaanse naam Harmani, wat in het Sanskriet juweel betekent. Deze naam draagt Jeanne trots uit, wat blijkt uit het feit dat ze haar boeken publiceert onder haar volledige naam Harmani Jeanne Ham. Jeanne is de naam die ze als vijfjarige kreeg bij haar doop.

Contact: info@leerindonesischonline.nl
Deze site is bijgewerkt tot februari 2016 © Jessie van Loon -
Tekstraket
Indonesisch